14 C
Judeţul Teleorman
19 mai, 2024

Fermierii nu renunță. Protestele s-ar putea extinde în întreaga țară

Publicat la 13 ianuarie 2024, 09:41

Protest fermieri. Sursa foto: Captură video

Fermierii și transportatorii au făcut încă o noapte albă pe Centura Capitalei. Aceștia sunt nemulțumiți de discuțiile purtate cu premierul și spun că au primit doar promisiuni verbale. Protestele s-au putea extinde în întreaga țară.

Intrările din Capitală sunt în continuare supravegheate de autorități. De altfel, coloanele de tractoare se află pe Centura Capitalei, cea mai aglomerată zonă fiind spre Afumați. Nemulțumiți de negocierile purtate cu șeful Executivului, fermierii și transportatorii nu renunță la protest. Pentru a patra zi, aceștia se mobilizează pentru a le fi îndeplinite cerințele.

Protest de amploare al fermierilor și transportatorilor

Coloanele de tractoare nu s-au dispersat nici după a treia zi de proteste. Fermierii și transportatorii sunt deciși să nu cedeze până în momentul în care nu vor primi revendicările solicitate. Nici după discuțiile cu premierul, situația nu s-a schimbat.

Protestatarii spun că au primit o serie de promisiuni verbale, însă nimic concret.

Cu toate că autoritățile le-au cerut să oprească protestele până săptămâna viitoare, fermierii nu au de gând să accepte acest compromis.

Negocierile, pe repede înainte

Inițial, întâlnirea fermierilor cu ministrul Agriculturii a fost stabilită pentru ziua de luni. De asemenea, marți, protestatarii urmau să poarte discuții și la sediul ministerului Transporturilor. Miercuri, aceștia urmau să ajungă la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„În urma întâlnirii cu primul ministru, am primit promisiuni verbale că vor fi înființate grupuri de lucru cu ministerele de resort și cu instituțiile implicate, de luni. Decizia de a continua protestul aparține fiecăruia care este în stradă. Noi, personal, am hotărât să rămânem în stradă”, au spus membrii delegației protestatarilor

Cu toate acestea, ministrul Agriculturii îi va primi mai devreme pe fermieri pentru a le asculta doleanțele.

„Eu nu înțeleg de ce stau în stradă. Oricând se hotărăsc eu sunt la Ministerul Agriculturii.”, le-a transmis oficialul.

Protest extins în întreaga țară. Fermierii și protestatarii nu vor să cedeze

În cea de a treia zi de protest, protestatarii din Capitală au avut și sprijinul celor din țară. În mai multe zone ale României, fermierii și transportatorii au ieșit în țară. Din cauza nemulțumirilor legate de negocierile cu premierul, fermierii amenință că vor extinde protestele în toată țara. Mai mult, astăzi sunt așteptate în Capitală câteva

de fermieri din Bârlad, Buzău și Teleorman.

Cei care își strigă nemulțumirile în stradă spun că nu vor opri protestele până în momentul în care vor primi

Revendicările protestatarilor

Fermierii și transportatorii cer plafonarea RCA la 5.000 de lei la B 0, precum și posibilitatea suspendării

în cazurile în care vehiculele nu sunt în uz.

De asemenea, protestatarii cer scurtarea timpilor de trecere a frontierei. În acest sens este necesară modificarea OG 43.

Transportatorii au cerut reintroducerea toleranţelor la de greutate/gabarit, în conformitate cu

normele europene. Totodată, aceștia solicită evitarea dublei taxări. Transportatorii care au ieșit în stradă cer și aprobarea măsurii prin care își pot recupera un procent din a

la combustibil.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/protest-fermieri-ministerul-agriculturii.html

Ultimă oră

Același autor