Ţineţi-vă de şcoală, altfel o să rămânem în mediocritatea unde ne vor unii şi alţii ţinuţi, le-a spus elevilor George Simion, luni, la deschiderea anului şcolar la o unitate de învăţământ din judeţul Teleorman.
„Sunt bucuros, foarte bucuros, că am ajuns astăzi aici, în Ştorobăneasa. Vreau să vă cunoaşteţi istoria localităţii, istoria meleagurilor voastre şi să ştiţi că fiecare copil are dreptul la şanse egale. Şi copiii din mediul rural, şi copiii din mediul urban, şi copiii din Ştorobăneasa, şi copiii din Alexandria sau Bucureşti. Iar voi, aici în Ştorobăneasa, aveţi cu ce să vă mândriţi. Nu sunteţi un neam de traistă, cum ar vrea unii să credem. Localitatea voastră este întemeiată de un căpitan al lui Mihai Viteazu, căpitanul Racottă, iar aici, în judeţ, Stanca Doamna, soţia lui Mihai Viteazu, a înfiinţat o biserică la Plăviceni. Să mergeţi acolo cu domnii profesori, să vă cunoaşteţi istoria neamului vostru şi istoria adevărată a acestor meleaguri şi a ţării. Cum au zis preacucernicii părinţi în pilda de mai devreme: cine are urechi să audă”, spune George Simon.
El afirmă că „foarte multe autorităţi, de-a lungul vremii, au spus că nu e atât de important să ai note bune la şcoală”.
„Eu vă zic altceva: ţineţi-vă de şcoală, învăţaţi cât de mult, ascultaţi-i pe profesori pentru că este singura noastră şansă ca ţară şi singura voastră şansă ca viitori cetăţeni, pentru a avea un viitor sigur şi pentru a progresa. Altfel o să rămânem în mediocritatea unde ne vor unii şi alţii ţinuţi. E timpul să creştem, să înălţăm capul cu mândrie pentru cine suntem, pentru ce reuşim să acumulăm pe parcursul celor opt ani de şcoală. Vă doresc cât mai multora dintre voi să reuşiţi să terminaţi cele opt clase, cele 12 clase, să vă daţi Bacalaureatul la timp – este foarte important, şi să aveţi o carieră pe măsura vocaţiei voastre. Unii dintre voi vor merge la un liceu filologic, alţii vor urma cursurile unei universităţi, fiecare dintre voi să înveţe o meserie. Meseria este brăţară de aur. Vasile Racottă, aici, la Ştorobăneasa, a luat parte la reforma educaţiei a lui Alexandru Ioan Cuza şi a întemeiat această şcoală. E important, cu mic cu mare, să lăsăm ceva în urma noastră”, încheie liderul AUR.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE
ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
astăzi, 20:32
astăzi, 20:26