Întreaga opinie publică a fost șocată astăzi când procesul exploziei statiei de GPL de la Crevedia a luat o turnura incredibila. Avocatul celor doi patroni ai firmei Flagas SRL, Cosmin Stîngă și Ionuț Doldurea, a anuntat ca a depus plângere penală împotriva a trei pompieri care au condus operațiunea de stingere a incendiului produs de explozia statiei GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Deci ca sa fie clar nivelul de tupeu… avocatul Florin Cojocaru încearcă în instanță să acuze pompierii că ar fi fost vinovați de explozie prin neglijență in serviciu si ca ar fi coordonat intervenția de abuz de autoritate prin care s-a adus o vătămare gravă intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Din textul de mai jos veti afla totusi in timp real cum functioneaza reteaua de trafic de influenta din justitie a generalilor Coldea-Dumbrava si de ce Florin Cojocaru este omul lor in materie de trafic de influenta in justitie.
07 mai 2024, 23:12
Rețeaua Coldea atacă pompierii. Patronii depozitului GPL de la Crevedia au depus plângere penală împotriva a trei pompieri care au condus operațiunea de stingere a incendiului produs de explozia stației GPL. Mai exact, avocatul Florin Cojocaru, apărătorul patronilor firmei care opera depozitul cu gaz petrolier lichefiat care a explodat anul trecut în localitatea Crevedia, îi acuză pe cei trei pompieri de abuz de autoritate prin care s-a adus o vătămare gravă intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.
Cu alte cuvinte, Stîngă și Doldurea, la rândul lor cercetați penal după explozia soldată cu doi morți și 56 de răniți, sugereaza ca pompierii ar fi vinovati de moartea celor aflati in preajma statiei GPL din Crevedia.
“În cadrul dosarului cunoscut public drept ‘Dosarul Crevedia’, astăzi, 07 mai 2024, în reprezentarea domnilor Cosmin Stîngă şi Ionuţ Doldurea, precum şi a societăţii FLAGAS SRL, am depus plângere penală împotriva a 3 comandanţi ai intervenţiei, cu expertiză ca pompieri, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz de autoritate prin care s-a adus o vătămare gravă intereselor legale ale inferiorului sau subordonatului, neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru”, au anunţat avocaţii.
Cine este Florin Cojocaru, avocatul “Black Cube”? L-a aparat pe Piedone in dosarul Colectiv, pe Ionel Arsene, Elan Schwartzenberg si Gruia Stoica!
In materialul de mai jos vom detalia acest modus-operandi al caracatitei Coldea-Dumbrava care de ani de zile sufoca tribunalele din Romania in unele dintre cele mai grele dosare. Veti vedea cum patronilor de la Crevedia, cel mai probabil li s-a propus sau chiar promis o decizie mai blanda in dosarul in care sunt cercetati penal dupa explozia soldata cu 2 morti si 56 de raniti in schimbul unor sume ametitoare de bani. Omul prin care de aceasta data lucreaza caracatita Coldea-Dumbrava este chiar avocatul Florin Cojocaru, unul dintre oamenii din buzunarul fostilor generali SRI care actioneaza la ordinul lor si care de-a lungul carierei a aparat oameni cu greutate in dosare extrem de delicate.
Permutari de dosare, cereri de rejudecare, recuzari de judecatori si numiri pe sub masa de magistrati “favorabili” toate aceste metode fac parte din arsenalul retelei Coldea-Dumbrava. Mai mult ca sigur urmeaza un intreg carusel de “metode alternative” si in dosarul Crevedia unde tupeul ofensiv al avocatului Cojocaru pare sa nu cunoasca limite dupa depunerea plangerii penale impotriva pompierilor care au stins incendiul.
Numele lui Florin Cojocaru se leagă de dosare grele din justiție. Ultimul caz mare de care s-a ocupat este cel al fostului baron PSD Neamț Ionel Arsene. Florin Cojocaru a fost avocatul lui Elan Schwartzenberg, pe care l-a scăpat de mandatul de arestare în lipsă şi de urmărirea internaţională. Același avocat l-a apărat și pe primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în dosarul Colectiv.
Totodată, Florin Cojocaru a fost avocatul israelianilor în dosarul de spionaj Black Cube, de aici i s-a tras și porecla de ”avocatul Black Cube”, fiind avocatul ales al israelienilor. De-a lungul anilor i-a mai apărat pe Gruia Stoica în dosarul Grampet, a asistat-o pe jandarmerița Ștefania după protestele din 10 august, a fost apărătorul lui Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române și al DGA, ajutându-l pe acesta să scape de dosarul de la DNA.
Tot Florin Cojocaru, avocatul breloc al duo-ului Coldea-Dumbrava a obtinut la inceputul acestui an pentru clientul sau, Alexander Adamescu anularea tuturor probelor din dosarul DNA impotriva lui. Chiar daca decizia nu este definitiva succesul este unul considerabil.
Exploziile devastatoare de la Crevedia au scos la iveală un șir întreg de nereguli. Stația GPL care aparținea fiului primarului PSD din Caracal era închisă doar în acte. Sub nasul autorităților se derulau operațiuni care puteau oricând să se transforme într-o tragedie.
Stația GPL este a firmei FLAGAS SRL, care în ultimii 5 ani a avut contracte de peste 1,6 milioane lei, prin achiziție directă, cu primăriile comunelor conduse în principal de primari PSD. Printre acestea se numără primăriile din Moara Vlăsiei, Bolintin-Vale și Cervenia (Teleorman).
Firma îi aparține lui Ionuţ Daniel Doldurea, fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, a fost amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru mai multe nereguli legate de nerespectarea măsurilor de securitate la incendiu, iar în 30 septembrie 2020 anunțase autoritățile că închide punctul de lucru.
Conform procurorului general Alex Florența, după închidere, în toamna lui 2020, firma – care are 25 de puncte de lucru în toată țara – urma să funcționeze doar ca punct de parcare a cisternelor, însă acolo aveau loc în mod obișnuit transferuri de GPL din cisterne, deși nu mai avea niciun fel de autorizație.
Stația GPL din Crevedia fusese amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și închisă încă din septembrie 2020, dar, cu toate acestea, continua să funcționeze, iar ancheta Parchetului vizează inclusiv stabilirea rolului instituțiilor care ar fi trebuit să facă controale și să se asigure că depozitul GPL nu continuă să funcționeze.
Avocatul Florin Cojocaru este doar o piesa pe aceasta tabla de sah, cealalta ar putea fi judecatorul Cătălin Bunea, un alt apropiat al rețelei Coldea – Dumbravă
Asa cum deja am stabilit si demonstrat in mai multe cazuri, reteaua de trafic de influenta in justitie a lui Coldea si Dumbravă se folosea atat de avocati, dar mai ales de judecatori si procurori. De data asta, in cazul dosarului patronilor de la Crevedia pe care incearca sa-l “rezolve” Coldea – Dumbravă prin metode specifice se pare ca omul cheie va fi chiar judecatorul Cătălin Bunea, un magistrat de buzunar al retelei generalilor retrași.
Cătălin Bunea a avut de-a lungul timpului pe masa o serie de dosare grele si controversate, iar deciziile lui au fost de-a dreptul surprinzatoare nu de putine ori.
Două dintre dosarele ”rezolvate” de judecătorul Cătălin Bunea au fost dosarul omului de afaceri Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, acuzat de fraudă cu fonduri europene, și dosarul DNA deschis pe numele lui Alexander Adamescu. Dar să le luăm pe rând.
In dosarul Adamescu, la 29.02.2024 judecatorul Bunea de la TMB a dat o alta decizie care a provocat valuri mediatice. Judecătorul de cameră preliminară Cătălin Gabriel Bunea, de la Tribunalul București, a desființat practic dosarul întocmit de procurorul George Matei, de la Direcția Națională Anticorupție, împotriva omului de afaceri Alexander Adamescu. Mai exact, judecătorul Cătălin Gabriel Bunea a golit de conținut întregul dosar care îi fusese deschis omului de afaceri Alexander Adamescu pentru a-l trimite în judecată. Magistratul Bunea a declarat nulitatea absolută sau relativă, cu înlăturarea consecințelor acestora, indiferent că e vorba de interceptări sau denunțuri a tuturor probelor din dosar.
Tot Cătălin Bunea a condus completul de judecători care s-a ocupat de dosarul în care omul de afaceri Cătălin Hideg și compania sa au fost trimiși în judecată de Parchetul European condus de Laura Codruța Koveși. Bunea a dat sentința prin care Cătălin Hideg a fost condamnat în dosarul de fraudă cu fonduri europene, investigat de EPPO. Sentința nr. 200/2024 din dosarul nr. 27485/3/2022 a fost pronunțată la 16 februarie 2024, de judecatorul TMB Catalin-Gabriel Bunea.
De mentionat ca judecatorul Bunea este in fapt judecator al Tribunalului Giurgiu, plimbat de Dumbrava si Coldea prin CSM in anii 2019, 2020 si adus cu delegare la Tribunal Bucuresti special pentru cazurile de interes ale retelei. De altfel, la 1 martie 2024, judecatorul Cătălin Bunea s-a întors la Tribunalul Giurgiu, imediat dupa ce a pronuntat cele doua decizii.
De asemenea, vazand ca afaceristul Cătălin Hideg, după ce a fost condamnat, a inceput sa inteleaga schema de escrocare, EPPO nu a mai depus apel in dosarul Hideg la Curtea de Apel Bucuresti impotriva sentintei date de TMB, tocmai pentru a-i putea proba lu Hideg influenta pe care o aveau la cel mai inalt nivel chiar si european in justitie. Astfel, folosindu-se de contactele lui Dumbrava la CAB, gruparea a reușit să mute dosarul de apel al lui Hideg la Sectia 1 penala a Curtii (S1, complet 19 apel), condusa prin delegare de judecatoarea Barascu Maria Virginia, adusăin noiembrie 2022 de la Tribunal Ilfov la Tribunalul Militar Bucuresti, si apoi in noiembrie 2023 promovata de la Tribunal Militar Bucuresti la Curtea de Apel Bucuresti.
Mai mult, completul “dedicat” pregatit de Dumbrava pentru Hideg la Curtea de apel Bucuresti este format din judecatoarele Corina Ciobanu si Mariana Constantinescu, apropiată a rețelei lui Dumbravă. De mentionat ca Mariana Constantinescu este judecatoarea adusa de Dumbrava in completul lui Daniel Dragomir la finalul apelului acestuia, ca judecator de divergenta, ca al treilea judecator pentru a inclina balanta in favoarea judecatorului Richiteanu (omul lui Dumbrava) in scopul condamnarii fostului ofiter SRI.