14 C
Judeţul Teleorman
19 mai, 2024

Părintele Petru Ginerică face „minuni” în Biserica Copiilor dintr-un sat din Teleorman. Povestea unui preot care are grijă de peste 100 de micuți

01.05.2024 09:36

01.05.2024 09:10

Părintele Petru Ginerică, preot paroh al Parohiei Bârseștii de Jos – Teleorman, a vorbit, pentru DC News, despre proiectele importante pe care le desfășoară pentru aproape 110 de copii, majoritatea defavorizați social.

De doi ani, în fruntea Bisericii cu Hramul ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril’ a satului cu o populație de aproximativ 150 de case, preotul paroh Petru Ginerică face o importantă misiune, atât pentru vârstnici, cât și pentru copii, în cea mai mare parte defavorizați social.

Preotul se implică cu o dragoste deosebită pentru educarea lor cu învățături ortodoxe, fiind un sprijin și îndrumare în viață. Părintele face numeroase activități atât sociale, cât și de îngrijire a Bisericii, acestea fiind publicate pe pagina sa de Facebook.

Părintele Petru Ginerică a subliniat, în cadrul unui interviu pentru DC News, de ce este atât important ca tinerii să vină la Biserică și să crească/formeze caracterul/personalitatea în Biserică.

‘Dragilor, când își face omul școala? Când își face omul casă? Când își face omul familie, copii? Când se ostenește pentru un serviciu mai bun? La tinerețe sau la bătrânețe? La tinerețe dragilor, că atunci este puterea cea mai mare! Apoi este ceva mai mare decât sufletul nostru, ceva mai de preț decât inima omului, ceva mai valoros decât caracterul? Cu adevărat, nu! Și da, se cuvine să le lucrăm pe acestea în primul rând la tinerețe, când puterea este mai mare și să ne putem bucura de roadele iubirii față de Dumnezeu toată viața noastră!

Pe Dumnezeu îl iubim tainic în sufletul nostru și apoi îl iubim prin faptele credinței, postul, Sfânta Liturghie, milostenia. Așa cum omul se poate bucura când gustă o mâncare, chiar de stă singur la masă, cu mai mult se bucură, când stă la masă cu cei dragi. La fel, mai mare este rugăciunea în biserică, unită, în același duh și aceeași simțire, pentru că acolo unde sunt doi sau trei în numele lui Hristos, acolo este prezent și El!

În parohia Bârseștii de Jos – Teleorman, sub ascultare de Preasfințitul Părinte Episcop Galaction si sub îndrumarea PC Părinte Protoiereu Cristian Ioana, al protopopiatului Turnu Măgurele, săvârșim numeroase acțiuni si activități dedicate tinerilor si copiilor și formării caracterelor după învățătura lui Hristos. Copiii cresc armonios, au mai multă încredere în ei, își cunosc legătura cu divinitatea, învață să fie mai buni și pășesc cu mai multa siguranță, entuziasm, bunătate si credință pe drumul vieții!’, a declarat părintele Petru Ginerică.

Invitație Proiecte Sfintele Paști

‘Cu toate că avem un sat mic cu 150 de case, cu numeroși bătrâni, ne bucurăm și de un sat populat cu aproximativ 110 copii, care în cea mai mare parte sunt defavorizați social și pentru care facem permanent acțiuni. Mai mult de jumătate din aceștia frecventează des Biserica și participă atât la slujbe, cât și la activitățile educaționale săptămânale.

Pentru Sărbătoarea Sfintelor Paști 2024 avem două proiecte foarte importante și frumoase:

I) Sfântul Potir- Ieslea Nașterii si Învierea lui Hristos

Prin acest proiect dorim sa achiziționăm sfinte vase – Sfântul Potir, Sfântul Disc si Lingurița pentru Sfânta Împărtășanie!

Buget necesar 3000 lei

II) Cadouri pentru copii – cu ocazia sărbătorii Învierii lui Hristos.

Cadoul dorim să conțină: Un trening, o pereche de adidași și un pachet cu dulciuri. Va fi necesar un buget de 300 de lei/ copil și avem nevoie pentru aproximativ 90 de copii cu vârste cuprinse între 1-18 ani.

Cei care doresc să participe pot fie să pregătească un pachețel de cadou complet pentru un copil, pe care sa îl trimită prin curier, fie să participe cu produse individuale – dulciuri, adidași sau treninguri, fie să dăruiască o donație în contul nostru cu ajutorul căreia vom achiziționa Sfintele Vase pentru Sfânta Împărtășanie și produsele pentru copii. În cazul donației se va specifica proiectul pentru care este dăruită.

Menționăm ca majoritatea copiilor sunt dezavantajați sociali, cu posibilități reduse financiar, iar biserica este într-o comunitate mică, ce are multe nevoi. Tot ceea ce se dăruiește este prețuit și de mare folos. Cu această ocazie apelăm la dumneavoastră, vă rugăm și vă solicitam sprijinul pentru a reuși să împlinim această bucurie atât pentru copii, cât și pentru Biserică cu ocazia celei mai mari sărbători – Învierea Domnului – Sfintele Paști! Sfânta Treime și Maica Domnului să vă răsplătească jertfa, dragostea și inima buna!’, a spus părintele Petru Ginerică, pentru DC News.

01 mai 2024, 09:26

Sursa: https://www.dcnews.ro/parintele-petru-ginerica-face-minuni-in-biserica-copiilor-dintr-un-sat-din-teleorman-povestea-unui-preot-care-are-grija-de-peste-100-de-micuti_957739.html

Ultimă oră

Același autor